sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 13. Design Minna L. Immonen: Pipari ja Sydänpipari

Joulukalenterin luukusta 13 paljastuu

Pipari:


Kuva vinottain, että kuvasta näkee tuon tarran. Opin tästä taas lisää, koska luulin että molempien (muki ja purkki) nimet on "Pipari", mutta purkki onkin nimetty "Sydänpipariksi".

Tuotantovuosi: 2006
Valmistaja: Arabia
Valmistusmaa: Suomi (Made in Finland)
Design: Minna L. Immonen
Mukin nimi: Pipari
Mukin astiasarja: Teema (design Kaj Frank)
Mukin vetoisuus: 0,3l
Purkin nimi: Sydänpipari
Purkin koko: korkeus 13,5cm ja halkaisija 10cm
Muuta purkista: puinen kansi tiivisteellä
Valmistus: purkki ja muki lopetettu (production discontinued)

Nämä purkit sain ihan pari päivää sitten. Innostuessani näistä Immosen suunnittelemista kauniista arkisista asioista, tuli näistä äidin kanssa puhe. Äiti oli jo jokin aika sitten löytänyt kirpputorilta yhden tällaisen Sydänpiparipurkin, jonka hän sitten antoi minulle. Ja ihan muutamia päiviä sitten serkkuni löysi tarrallisen Sydänpiparipurkin paikalliselta facebookin kirppikseltä hintaan 13,50€!!! Hyvä löytö vai mitä! Kiitos K! Nyt niitä on siis kaksi. Eikä haittaa yhtään. Ajattelinkin, että koska näitä liikkuu jonkin verrankin kirppareilla niin haluan kerätä tuplat näitä meille ja löytää niille kauniin paikan keittiöstä.

Mitä näissä purkeissa meillä säilytetään? Tällä hetkellä yhdessä on purkkaa ja toisessa xylitol-pastilleja. Kolmannessa on rusinoita ja manteleita. Muut ovat tyhjiä, mutta puisen kannen ja tiivisteen ansiosta niihin voi laittaa vaikka keksejä, pipareita, tulitikkuja, tuikkuja, kynttilöitä, pieniä tavaroita, kyniä, pyyhekumeja.... MITÄ TAHANSA! 

SEURAA MINUA FACEBOOKISSA, klik!
INSTAGRAMISSA @reeamariia klik!

Ei kommentteja: