perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 11. Hiihtomäessä ja Hiihtäen herra Virkkusen kanssa.


Käykö sinulle koskaan näin? Että sinulla on ollut kaksi (tai useampi) jotain asiaa tai esinettä, joita et ole osannut yhdistää mielessäsi vaikka olet nähnyt ne satoja erillisiä kertoja. Minulle kävi nyt niin. Kesällä sain vihdoin oman muumipuuni (klik!) enkä silloin vielä tajunnut. Sitten kun (joulukalenterin luukku 3 klik!) muumi lähtivät talviunilleen, huomasin ottaessani käteen seinälautanen kerrallaan, että olen nähnyt tuon kuvan joskus aiemminkin. Nimittäin viime vuoden talvisesonkimukissa!

Saanko siis esitellä:
Seinälautanen on nimeltään Hiihtomäessa (Ski Slope) vuosilta 2002-04 ja muki Hiihtäen herra Virkkusen kanssa (talvisesonki vuodelta 2014). 

Seinälautasen ja mukin tarina pohjautuu muumisarjakuvaan Vaarallinen Talvi. Se kertoo urheilullisen Herra Virkkusen saapumisesta Muumilaaksoon, jossa muumit ja muu laakson väki kohtaavat ensimmäistä kertaa talviurheilulajien temmellyksessä - vaihtelevalla menestyksellä.

Herra Virkkunen voittaa luonnollisesti kaikki kilpailut, joihin hän osallistuu. Kun hän yllättäen häviääkin Mymmelille mäkihyppykilpailun, on hänen kunniaansa syvästi loukattu. Tästä oppineena rakastunut Mymmeli järjestää uuden kilpailun, jossa Herra Virkkusen annetaan voittaa. Herra Virkkunen on tyytyväinen ja varma ylivoimaisuudestaan kunnes Haisuli - tyylilleen uskollisena - uhkaa paljastavansa kaiken.

TYKKÄÄ MINUSTA FACBOOKISSA klik!
SEURAA MINUA INSTAGRAMISSA @reeamariia klik!Ei kommentteja: