tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 1. Mitä tyttöjen joulukalentereista paljastuu?

Nyt se on joulukuu ja tytöt saa avata ensimmäisen luukun. Tänä vuonna tein siis itse joulukalenteripuun klik! johon ajattelin ensin tehdä jokaiselle viikonpäivälle - mitä tytöt ovat meillä - oman pussukan. Tässä se ajatusten sekä toiminnanvirta, minkä kävin tässä projektissa läpi:

- Tytöt avaavat tänä joulukuuna meillä yhteensä 12 luukkua.
- Emme halunneet heille perinteisiä suklaakalentereita vaan jotain pysyvämpää.
- Hei, tehdään kalenteri. Ostetaan molemmille ikätasoon sopivat palapelit ja laitetaan niitä paloja aina pussukkaan. Joo!
- Tällaiset palapelit hankimme:


Isompi saa ylemmän pala palalta ja pienempi alemman pala palalta.

- No niin, nyt niitä pussukoita.
- Voi vitsit, yhden pussukan tekemisessä menee ikuisuus.
- Äh, nämä pussukat ovat liian isoja...
- Voisinko tehdä pahvista näille rasiat?
- Äh, yhden taittelemiseen menee pieni ikuisuus ja näitä pitäisi tehdä 12+12 tuplana (koska rasiassa kuuluu olla myös kansi pohjan kaverina)
- No entäs erilainen rasia?
- Äääh, ei. Tämän leikkaamisessa menee vaikka kuinka kauan.
- Hei, teen sellaisia paketteja!
- Paketointipaperi loppuu kesken. Grrr....
- No entäs jos teen sellaisia pieniä pussukoita?
- No nyt on pussukat! Kirjoitan niihin vielä numerot ja taakse tyttöjen nimet.
- Voi video... kirjoitin numerot ja nimet liian ylös. Ne ei näy ollenkaan tai kunnolla kun pussin sulkee.
- Palaan alkuperäiseen ideaan ja käytän palapeleihin aina päivittäin samaa pussukkaa. Koska en enää JAKSA tehdä yhtään pussukkaa. Eikä minulla olisi sitä paitsi kangastakaan. Ja tytöt tulee pian, en voi enää pitää ompelukonetta, saumuria, kankaita ja oheistarvikkeita tässä olohuoneessa levällään. Onhan tämä kuitenkin yllätys.

Joten kaikkien noiden vaiheiden läpi, tytöt saavat tänä vuonna joulukalenteripuuhunsa aina aamuisin pussukan, jossa on palapeliin aina lisää paloja. Emme halunneet tänä vuonna sellaista kalenteria, missä esim. suklaat jää syömättä/kertyy kun tytöt ovat toisessa kodissaan. Koska onhan heillä sielläkin kalenterit - olkootkin ne millaiset tahansa - niin ei makeaa mahan täydeltä tarvitse syödä :)

Mitäs pidät?

SEURAA MINUA FACEBOOKISSA klik!
INSTAGRAMISSA @reeamariia klik!

1 kommentti:

Harmaahapsi kirjoitti...

Ihana idea joulukalenteriksi! Tuota voisin melkein lainata vuoden päästä mutta kun olen niin laiska ihminen niin ostan kaupasta valmiin kalenterin. Meillä on aina ostettu lapsille kaikista halvin suklaakalenteri ja niin tein tänäkin vuonna. Nuorimmaiselle on lisäksi Prinsessa-kalenteri; ensimmäisenä aamuna luukusta löytyi pieni prinsessa.