maanantai 28. syyskuuta 2015

Iittala City Mugs Helsinki ja Stockholm.

Apua kun ihminen voi ottaa itselleen sellaisen harrastuksen, että sen harrastaminen on välillä lähes mahdotonta. Niin kuin nyt.

Iittalan kaupunki mukit (City mugs) tulivat myyntiin maaliskuussa 2014. Mukeja on kuusi erilaista (Helsinki, Stockholm, Berlin, Amsterdam, Tokyo ja Antwerpen). Niitä myydään vain valikoiduissa liikkeissä em. kaupungeissa. Sehän tämän vaikeaksi tekeekin! Miten tässä Tokioon tulisi lähdettyä, että saisi kokoelman täydelliseksi. Nii-in, ei mitenkään. Löysin sentään tieni Helsinkiin ja kesälomareissulla Tukholmaan. Oli hauskaa, kun sanoin miehelleni ennen reissua, että pitää käydä hakemassa Tukholmasta mukit (äidille tietysti myös!) ja hän muka oikein keskusteli kanssani aiheesta. Oli mukana ostamassakin sitä. Ja vasta nyt, kun näitä kuvasin, hän jotenkin oivalsi, että hei mehän kävimme Tukholmassa ja sieltä sai sen samanlaisen mukin kun se Helsinki-muki. Arvaa huvittiko minua silloin, pöhkö mies...

Näitä grafiikkamukeja on suunnitellut Jopsu ja Timo Ramun luova studio Musuta. Mukeihin on kuvattu jokaisesta kaupungista maamerkit, jotka vangitsevat kunkin kaupungin yksinkertaisen kauniisti perinteisiin matkamuistomukeihin verrattuna.


Helsinki ja vihreät Tuomiokirkon kupolit.


Tukholma, tuo kuninkaallinen kaupunki. Kolme abstraktia kruunua symboloi kaupungin fantastista kunniaa.

Muita minulla ei sitten olekaan! Enkä tiedä mistä tai miten loput neljä saisin käsiini, näitä kun ei myydä missään muualla kuin ko. kaupungeissa. On minulla taas ongelmat! :)

1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Jeee ehin kommentoimaan! Sulla on kyl kaikki maholliset Iittalan tuotannon mukit :D