tiistai 9. syyskuuta 2014

Triplasuklaajuustokakku

Viime lauantaina mies pyysi lähtiessään kauppaan, että leipoisin jotain. Mieheni pitää paljon tummastasuklaasta ja juustokakku on ehdoton lemppari joten sitä sitten. (Lisäksi leivoin kinkkupiirakan, postaus siitä täällä.) Ja kuten kaikki minun elämäni asiat, ne pitää tehdä ainakin kahdesti (kolmesti, seitsemästi, sadasti...) ennen kuin tiedän miten ne tehdään. Olisipa tämä sama arjessa vaikka liikkumisen kanssa, mutta minkäs teet. Laiska mikä laiska. Mutta joidenkin asioiden suhteen olen sitten päinvastoin perfektionisti. Niin kuin vaikka leipomisessa. En kertakaikkiaan pysty elämään puolivalmiin puolilla valoilla tehdyn asian kanssa. Leipomuksen tai uusimman harrastukseni: virkkauksen kanssa. Tunnen itseni, en pysty katsomaan puolivalmista kauaa, se tehdään kunnolla loppuun (ja usein tarvittaessa uudestaan) tai sitä ei tehdä ollenkaan. Leivoin siis viime lauantaina triplasuklaajuustokakun. Ja eilen maanantaina uudestaan.

Tein sen virheen, että en "suomentanut" ohjetta itselleni. Yleensä katson huolellisesti ohjeet ja käyn mielessäni läpi kohta kohdalta miten leipomus tehdään, mutta nyt oikaisin ja se kostautui. Ohjeen kompastuskivet olivat suuret määrät, jotka piti jakaa kolmeen osaan silmämääräisesti ja ikuinen gelatiini. Kakku ei mahtunut vuokaan, ensimmäisestä kerroksesta tuli hyvä, loput kaksi jouduin siivilöimään, että saisin gelatiinin palat pois. Mitä en tietenkään sitten kuitenkaan saanut. Lisäksi en lukenut ohjetta kunnolla. Alussa piti laittaa sokeria ja maitoa tuorejuuston mukaan, mitä en huomannut laittaa, ennen kuin lopuksi vasta aloin ihmettelemään, mihin vaiheeseen nuo vaiheet kuuluu... No. Kakku oli syötävän hyvää silti, vaikka koostumus oli kamalaa ja ulkonäkö sinnepäin. Ohjeen kakkuun löysin täältä. Päätin kokeilla uudelleen.

Ohje oli hieman eri tällä toisella kertaa. Ainekset olivat silti melkein samat, määrät vaan vähän vaihteli. No, tällä kertaa kakusta tuli kakku! Se näytti hyvältä, pysyi kasassa ja maistui hyvältä. Ainut, että laitoin tummaa (70% suklaata) ja se oli vähän virhe. Omaan makuuni aivan liian tummaa... Näin sen siis tein:

Pohja:
150-200g Oreos-keksejä
50g voita

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita nämä yhteen ja laita irtopohjavuokaan, missä on alla leivinpaperi. (Jätä leivinpaperia runsaasti vuoan ympärille. Helpottaa liikuttelua kun kakkua halutaan lopuksi siirrellä. Tällä kertaa vuoan alla oli kokonainen leivinpaperi ja se toimi paremmin kuin hyvin.)

Maailman parhaita keksejä, sekä juustokakkupohjiin että suoraan suuhun!
Nizzan tuliaisia!
Sulata voi, murskaa keksit ja yhdistä.

Ja tämä komeus jääkaappiin odottamaan täytteitä!

Täyte:
8kpl liivatelehtiä
3x n.130g suklaata (valko-, maito- ja tummasuklaata)
0,5dl sokeria
4dl kermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa

Ensin jaoin liivatteet varmuuden vuoksi kolmeen osaan ja kolmeen kulhoon kylmään veteen.

Sitten suklaat paloiksi omiin kulhoihin.

Kerma vaahdoksi, sokeri mukana.

Tuorejuusto mukaan.
Silmämääräisesti jaa kermatuorejuusto kolmeen kulhoon.
Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa yhteen tuorejuustokulhoon.
Tässä kannattaa huomioida se, että tämä juusto-osuus tulee nyt ensimmäisenä keksipohjan päälle.
Itse laitoin ensimmäiseksi valkoisen, mutta tästä tummasta saa paremman kuvan aineksista...
Sekoita tosi hyvin pohjia myöten, vielä tarkista nuolijalla pohja, koska suklaa tarttuu sinne.
Tummilla suklailla erittäin tarkkuutta vaativa vaihe, jos haluaa täytteestä tasaisen.

Tämän jälkeen otin yhden liivatekulhon, sieltä puristin liivatteen kylmästä vedestä ja laitoin kulhoon ja päälle lorauksen tulikuumaa vettä. Sekoita hyvin! Sekoita samantien H Y V I N  liivate suklaatuorejuustokulhoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin. Anna seistä ainakin 20min ja toista niin, että saat kaikki kolme täytettä päällekäin. Anna jähmettyä ainakin 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Tupperwaren kakkukupu on ollut korvaamaton! Siinä on säätövaraa eri korkuisille kakuille.
Tällainen siitä sitten tuli!
Kuten tarkimmat huomaa, laitoin ensimmäiseen kerrokseen valkoista, jonka en antanut jähmettyä sitä vaadittua 20 minuttia. Sen vuoksi toinen tumma kerros valui valkoisen keskelle, jättäen harhan, että valkoista kerrosta olisi enemmän, kuin muita.


Kaikenkaikkiaan kakusta tuli silti hyvä! Liian tumma minun makuuni, mutta onneksi on mies, joka syö tumman keskiosan, kun itse närpin kaiken muun :) Makueroja oli ensimmäisessä ja toisessa kakuissa, aion todellakin "suomentaa" ohjeen vielä paremmin itselleni ja koittaa uudestaan. Kunhan tämä saadaan ensin tuhottua :) Ensimmäisen ohjeen löysin siis täältä ja tämän ohjeen täältä.

Mitäs sitten haluaisitte, että leivon? Kommentoikaa alle tai facebookin sivuilleni! Ylipäätään olisi mukava saada jotain palautetta tai tykkäyksiä, lukeeko tätä blogia kukaan vai tuliko tästä pystötähti; vääjäämättä ja kovaa vauhtia maahan iskeytyvä ja kaiken tuhoava tähdenlento :)